I chose this pic because I know I’m a girl but this is one of my favorite mottos. Don’t lose your best friends for some temporary relationships, boys.

   Bu fotoğrafı seçtim çünkü biliyorum ben bir kızım ama bu en sevdiğim mottolardan biri. Geçici ilişkiler için en iyi arkadaşlarınızı kaybetmeyin beyler -beyler demek kaba galiba biraz ama en uygunu bu oldu-. 

Hi there! This post is going to be more relevant with the true meaning of the word, blog. As you may know school has started and first week is over. Of course because of school, I couldn’t get the chance to write a post so that’s why I wanted to write this post for an announcement and to be a real “fashion and life blogger”. As you can see I won’t be able to active and unfortunately, there are two big and disgusting -yes, disgusting- exams on the way, called YGS and LYS. Of course I’ll try to write posts but my activity won’t be much, that’s why I wanted to tell it you. I mean that was my announcement.

Besides the last night between saturday and sunday I wrote a post. It was a fresh thing that happened to me and to my best friend but I guess I didn’t want to malign the other two person who we thought that they were our friends and just because that I thought that it’s a bit personal issue, I deleted it after a while, like just after thirty minutes later. And it was very long, like there were 2000+ words, without English 😀 Because I really wrote it with all details but as I said I deleted it because it was personal. Anyway, I’m thinking of writing and actually I want to write that kind of personal posts much more. That’s why as I have time I’ll try to write more posts like that.

I want to talk more about how was my first week. Actually, I got used to school faster than I thought. In fact our winter holiday is just two weeks but I nearly did mine for three week, it’s because of that last days’ emptiness 😀 When I woke in the first day, I really got stressed more about YGS and LYS than I got stressed in first era of school. But of course I made myself more comfortable. I really worked so less in first era. I got stressed in the first days of this era because that I’m not goot at lessons about science. I hope I’ll be better with studying this time. There is no sense for me to talk about how disgusting to get stressed at this ages, everybody knows it. I hope including me, everybody will go to universities that they want. But the real thing I want it to change is education system which is really hard. Summary is it’s been a good week, I hope this one year and a half will be over as soon possible and may the day I walk into university to its door come soon too.

It was my first try of personal post, I hope you enjoyed it. See ya soon! ❤

Note: I don’t want to promise but nex weekend, I want to write post(s) about where I’m going to mix my favorites from NYFW. As I said it’s not a promise but believe me I’ll try so stay tuned! ❤

     Merhabalar! Bu seferki yazım biraz daha “blog” kelimesinin gerçek anlamına yönelik olacak. Biliyorsunuz ki okullar açıldı ve ilk haftayı geride bıraktık. Tabii okul başlayınca yazı yazmaya da fırsat bulamadım o yüzden bu yazıyı hem duyuru amaçlı hem de “moda ve yaşam bloggerı” sıfatına uygun olayım diye yazmak istedim. Anlayacağınız gibi okuldan dolayı aktif olamayacağım ve malum YGS ve LYS adlı iki tane iğrenç sınav geliyor. Tabii ki yine de yazı yazmaya çalışacağım ama aktifliğim baya azalacak, o yüzden şimdiden söylemek istedim. Yani duyurum buydu.

     Ayrıca geçtiğimiz cumartesiyi pazara bağlayan gece bir yazı yazmıştım. Yakın arkadaşımla yaşadığım çok taze bir olaydı ama arkadaşımız sandığımız diğer iki kişiye de çamur atmak istemediğim ve sanırım biraz da kişisel bir konu olduğunu düşündüğüm için paylaştıktan kısa bir süre sonra -cidden kısa yarım saati geçmemişti galiba- sildim. Ayrıca bayağı uzun olmuştu, 2000 küsur kelimeydi, İngilizcesi hariç 😀 Baya detaylı anlatmıştım çünkü ama dediğim gibi biraz kişisel olduğu için sildim. Neyse, ben bu tip kişisel yazıları daha çok yazmayı düşünüyorum ve istiyorum açıkçası. O yüzden vakit buldukça modadan uzaklaşıp biraz daha böyle yazılar yazmaya çalışacağım.

     Biraz da ilk haftam nasıldı ondan bahsetmek istiyorum. Açıkçası tahmin ettiğimden daha çabuk alıştım okula. Şubat tatili normalde iki hafta olsa da ben 3 hafta yaptım neredeyse, son günlerin boş geçişi sağolsun 😀 İlk gün kalktığımda YGS-LYS stresi, ilk dönemden daha beter sarmıştı beni. Ama biraz daha rahatlattım kendimi tabii. İlk dönem gerçekten çok az çalıştım. Fen derslerini de yapamıyorum diye bu dönemin ilk günlerinde hemen strese girdim. Neredeyse bölüm bile değiştirecektim ama sonradan vazgeçtim. Çünkü çalışmadan pes etmek saçmalık olurdu. Tamam, doğrudur, benim sözel yönüm daha iyi bence de ama ben coğrafyaymış edebiyatmış hiç sevmem ki şiir miir, ezber falan. Bilimsel konulara ilgim var ama dershanesiz kalınca falan çalışmayınca da düzgün yapamadım. Umarım bu dönem düzgünce çalışarak derslerimi düzeltirim. Bu genç yaşımızda bu tip stresler yaşamanın ne kadar iğrenç olduğundan bahsetmeme gerek yok, 7’den 70’e herkes farkında. Umarım ben de dahil herkes istediği okula gider ve bu zorluklar boşa gitmez. Ama asıl istediğim eğitim sisteminin değişmesi, ki baya zor bir şey. Özetlemek gerekirse fena bir hafta değildi, umarım şu bir buçuk sene çabucak geçer ve üniversitenin kapısından giriş yaptığım gün bir an önce gelir.

     İlk kişisel yazı denemem böyleydi, umarım keyif almışsınızdır. Şimdi ise bu yazdıklarımı İngilizce’ye çevirmem gerek 😀 Aslında hep ilk İngilizce yazıp sonradan Türkçe yapardım ama İngilizce’sini ilk yazınca kendimi rahat ifade edemiyorum sanırım. Her neyse, görüşürüz! ❤

Not: Söz vermeyeyim ama önümüzdeki hafta sonu New York Moda Haftası bitince favorilerimi birleştirdiğim yazı(lar) yazmak istiyorum. Dediğim gibi kesin değil ama deneyeceğime emin olun, takipte kalın derim. ❤

2 thoughts on “It’s Been A Week

Leave a comment